Popis
Bambucké máslo v kuchyni
Bambucké máslo má tradičně využití v africké kuchyni podobně jako v Asii kokosový olej. Využívá se také pro výrobku léků a v neposlední řade pro výrobu kvalitní čokolády místo kakaového másla. V Evropě se Bambucké máslo používá do luxusních dortů, pralinek a dalších sladkostí nebo třeba jako kvalitní tuk do kořenících směsí a bujónů.
Další využití: Toto Bambucké máslo použijte na chleba, toast či palačinku místo klasického másla jako veganskou a zdravou variantu. Přidáním medu nebo marmelády vytvoříte nevšední chuťový zážitek.
Další tip využití: Bambuckým máslem můžete nahradit klasické máslo (na mírném plameni rozehřejte Bambucké máslo a usmažte sladké či slané jídlo, nebo lehce orestujte čerstvou zeleninu), kakaové máslo či olej při pečení sušenek či dortů. V receptu nahraďte ve stejném poměru jako je máslo klasické. Pokud si nejste jisti oříškovou chutí bambuckého másla, nahraďte klasické máslo jen z části.